Alla inlägg under december 2009

Av Marie Bergström - 19 december 2009 15:29

Jobbar heldag men är hemma på timmar mellan ett och fyra och vad passar då inte bättre än en härlig långpromenad! Amigo och jag och gamla päronet har varit ute i en och en halv timme och pulsat snö, åhh vad härligt. A var helt lyrisk och dök som en säl i drivorna. Det fanns en till som dök men då på ändan och det var gamla päronet. Inte mindre än två gånger lyckades hon med konststycket. Själv höll jag mig på benen, men det får jag väl äta upp till nästa gång jag går ut. Gamle Tino fick en lite kortare runda på ca en halv timme men det var han väldigt nöjd med. Kul hade han och busig blev han oxå.


Nu är det bara att gå tillbaka till jobbet och sikta in sig på nästa härliga snöpromenix ikväll


10-4

Av Marie Bergström - 18 december 2009 09:25

Det här med snö, därom tvistar de lärde. Jag för egen del fullkomligen älskar snö och det gör Tino och Amigo oxå. Ju mer snö, desto bättre.


Igår fick jag en farlig massa gjort. Alla julklapparna är fixade och utlämnade på rätt plats. Nu är det bara att invänta julen. Skulle egentligen ha ridit men det var snorhalt så hästarna fick ut i hagen istället. Fanns ju ingen anledning att äventyra vare sig Mannes ben eller mina.


Promenader i snön har det blivit x många. Tråkigt att behöva jobba i helgen, det hade varit skönt att få vara hemma och passa på och vara ute nu när vi äntligen fått vinterväder.

Fick igår ånyo en kommentar om mina väl tilltagna kinder och om jag äter kortison. Det spelar ingen roll att jag känner mig bättre, jag vill inte ha en stor fotboll till huvud. Faktum är att jag känner mig riktigt ledsen...



Fina vintervovvar

  

Av Marie Bergström - 12 december 2009 15:57

Gjorde ett halvryck idag, så det blev en ridtur. Solen sken under förmiddagen så det kändes helt naturligt att dra sig ner till stranden. Vi tog en härlig galopp längs strandkanten i minst två kilometer. Tårarna fullkomligen sprutade av vinddrag och kyla. Det märktes att Manne älskade det och det gör ju jag oxå. Galopp is nice  

Efter middag blev jag så förlamande trött så träningen fick flyttas till morgondagen. Inget som Amigo tyckte var speciellt trevligt men jag måste lyssna på kroppen när den säger ifrån.


over and out

Av Marie Bergström - 11 december 2009 22:16

Ja, så var det ju Idolfinal. Jag tillhör ju kategorin människor som tittar på en uttagning och finalen. Kul med dom som inte kan sjunga men lika kul med de som faktiskt kan sjunga. Själv sjunger jag hellre än bra. Som den Skåne och rocktös jag är så håller jag på Calle men visst fan sjunger Erik bäst.


Ryck i kragen Miss Mary, i helgen blir det ridning och träning. Natti


10-4

Av Marie Bergström - 7 december 2009 19:08

Denna lediga dag skulle bli väl spenderad hade jag tänkt - det blev den inte. Jag hade en massa ärenden att göra i stan och det var ju tydligen fler som kommit på den ide´n. Tid tog det och en förfärlig massa pengar gick det åt. På apotekt gick det upp för mig att Tinos licensierade läkemedel gått upp med 30%, detta skojar man inte bort med tanke på att den kostade 550:- i månaden redan innan. Sammanlagt hämtade jag medicin för tusen spänn till hundarna och ändå varar det inte mer än en månad, dra åt helvete   , men dom är mina ögonstenar så vad gör man inte?


Jag hämtade även min egen "nya" medicin som jag ska börja ta efter helgerna. Full av iver slet jag upp bipacksedeln för att se vad läkaren "rotat" fram denna gången - och fy fan! Efter att skummat genom den och läst ord som "ges till barn med blodsjukdomar" eller cytostatika eller "detta är biverkningarna" fick jag ge min ut och läsa lusen av nätet för att kunna hitta något positivt. Jag som sjukvårdsutbildad vet ju att vissa läkelmedel skrivs ut för andra ändamål än det som står på förpackningen, men ändå. Inget av det jag läste var speciellt upplyftande men jag fick oxå läsa en massa som andra skrivit och deras oro. Det gör ju att man inte känner sig så ensam, för det är precis vad jag gör. Nu ska jag försöka njuta av julen och det faktum att jag har fått semester över nyårshelgen, gotte mig.


10-4

Av Marie Bergström - 4 december 2009 21:18

Ibland är lätt att glömma "den gamla hunden", det blir lätt så när kroppen börjar bli sliten men inte huvudet. Han blir ju så lätt halt vid minsta ökad belastning. Idag fick han åka till klubben innan jag skulle börja jobba och köra en runda agility med låga hinder - och fy fan vad han tyckte det var kul. Fast vi inte har tränat på många år så visste han precis vad som skulle göras. Här finns ett gammalt schäferhjärta som klappar så hårt när han ser hinderna så det nästan hoppar ur bröstkorgen. Tino är en sån klippa i slalomen, det går inte snabbt - men å andra sidan gör han inga misstag heller. Här är Tino när han som bäst - nämligen på agilitybanan.



  



over and out 

Av Marie Bergström - 3 december 2009 18:25

Har gjort en "roadtrip" idag i nostalgins tecken. Jag har varit i Sjöbo och hälsat på en gammal god vän, Susan. Sjöbo har under många år varit mitt hem men det var ett bra tag sedan jag var där, därför kändes det faktiskt som att komma hem. Tänk vad man sakna något utan att veta det.


Susan och jag hade en jättehärlig dag. Snackat gamla minnen och tränat hund. Hon bor numera ett väldigt sött babyblått hus med stor tomt och spårmark precis utanför tomten, hur gott är inte det? Vi har fikat och spårat om vartannat. Härligt att träffat söta nya beucaronvalpen Grappo, sicken stjärna på att spåra! Amigo och Zenta var laddade bakifrån och framåt så det tog en stund att varva ner och koppla på hjärnorna men sedan gick det bra. Hit kommer jag gärna igen inom en snar framtid. Hade tänkt att köra upp till Vollsjö och kolla in mitt gamla hus men ångrade mig, för många minnen.


Läkaren har satt ut min medicin som jag inte tålde, men satt in en annan. Den ska jag inte börja med förrän efter helgerna - som hon sa: vi vill ju inte förstöra julen för dig. Hur fan's bra är då den då!!!


10-4

Ovido - Quiz & Flashcards