Alla inlägg under mars 2010

Av Marie Bergström - 14 mars 2010 22:22


Du har nåt jag vill ha...


Min matte å ja   

  


Skippa instruktionerna tack, vet vad som ska göras!

  



Försök inte lura mig - vet precis var "grejen" är...  

  


Vänta lite... kunde svurit på att den var här. Ska bara "koppla på snoken"...

  


Här var den ju!!!!


Återigen - härlig helg med härlig hund   



10-4      

  

Av Marie Bergström - 11 mars 2010 21:18

Har haft en väl spenderad fridag. Upp som en sol (fast det var mulet) och gick en långrunda på morgonen ihop med Anette och hennes blandistik. Amigo skötte sig jättebra. Han kan ju vara rätt suspekt mot okända hundar, men så lugn har nog aldrig varit! Sen vid middag for vi vidare och träffade Sandra med sin gamla hane och gick yttligare en långis. Detta gick minst lika bra. Känns så skönt att det lossnar för min gosse och att han slipper hålla koll hela tiden. Go fika och snack förgyller ju dagen!


För egen del hade jag snack med min gastrosköterska eftersom jag skulle höja dosen på cellgiftsmedicinen. Provtagning en gång i veckan i en månad, hmmm... har själv sänkt kortisonet, bad news... månansiktet kommer var kvar ett bra tag efter jag slutat ta medicinen. Helt knäckt, så vill jag inte se ut!!


Kvällen avslutades med träff hos en gammal arbetskamrat. Go mat och många goa samtalsämne!!


10-4

Av Marie Bergström - 7 mars 2010 20:15

Idag har vi varit på inomhussök i Vinslöv och Amigo var suuuperb!! Dagen började med miljöträning - nemas problemas. Efter det körde vi uppletande av föremål - Amigos älskade boll. Vilken nos, vilket arbete, vilken ork - jag blev tröttare än A. Grillade korv till lunch- gott!! Och på eftermiddagen personsök inomhus. Vi lät Amigo skallmarkera figuranten och bara efter ett fåtal gånger visste precis vad han skulle göra. Vilken hund!! Är så himla nöjd med min lilla älskling  .


Genomgång -vad göra?



"Min" vinst!!!


Lydnadsträning som avslutning - har fått väldigt fin fokus!


Nöjda och trötta kryper vi till kojs - det kommer fler bilder, vi var bortskämda med två fotografer   .


over and out        

Av Marie Bergström - 4 mars 2010 22:00

Ja det tycker jag gott jag kan få. Har varit sååå aktiv idag. "Kompade" ut vid ett-tiden från jobb och gick en riktig powerwalk med Amigo i ca en timme. Det kändes ordentligt i skenbenen, helt nytt ställe att få träningsvärk på.


Sedan hade jag en veterinärtid med Amigo eftersom han senaste tiden börjat klia sig helt frenetiskt på öronen. Trots att han har allergi kan man inte bortse från att det faktiskt finns andra orsaker till klåda. Inget var synligt såsom svamp eller ohyra men vi tog ett blodprov för att se så det inte är rävskabb. Symtomen är väldigt snarlika allergi, klåda kring huvudet och i armhålorna. Svar på detta kommer nästa vecka men eftersom Amigo har sådant besvär har vi ändå börjat en stödbehandling. Provet är inte helt tillförlitligt, men är det postivit så är det positivt men är det negativt så kan det ändå vara positivt. Ungefär som i matematik, två minus blir plus...


Så här synd är det om en lite påg som tagit blodprov :)


Efter allt detta gav jag mig iväg och gjorde ett timmeslångt pass på gymet. Gud vad trögt det var men effektivt i längden hoppas jag. Innan kosan styrde till Smyge var jag hos Maria och Micke och fyllde på depåerna med lite pastasallad, gott! Skulle ha spårat med Marina idag men hon fick jobba över. I helgen blir det sök och det ska bli väldigt roligt.


10-4  

Av Marie Bergström - 3 mars 2010 20:54

Har idag struket min veterinärtid som A skulle till imorgon, och varför? Det är helt jävla skandalöst att veterinärer med specialkompetens "saltar"veterinärarvodet så till den milda grad att det är tvunget att vara miljonär. Jag tycker att det är helt ok att människor får betalt för det de är bra på och för att de gått bra skolor. Men det är INTE ok att ta 935 kr för 10 min undersökning  samt ytterligare ex antal kronor för material + specialschampoo så slutnotan blir 2200 kr. Nej förresten, det räcker inte , det skulle hämtas medicin för 400 oxå. Detta var vad min kusin råkade ut för igår. Man behöver inte fråga sig varför försäkringsbolagen höjer premierna med flera hundra per år. Det är ju så man kan bli fly jävla förbannad!!! Ingen som inte haft hund som i princip har klippkort hos veterinären vet hur det känns. Man vill ju sin älsklings bästa trots allt.


Har bokat tid hos min vanliga veterinär imorron, hon sköter säkert detta precis lika bra. Anledningen till jag först bokade hos specialisten är ju för att A är allergiker och har en gedigen journal där men nu får det fanemej vara stopp.


Vi får se imorron iaf, vidare blir det förhoppningsvis spår och gympass.


over and out

Av Marie Bergström - 1 mars 2010 19:12

Efter att ha vältrat mig i mitt elände med sjukdom och mediciner och allt annat jävelskap som hänt de senaste ca 7 månaderna så är det ett ryck i kragen som gäller. Då menar jag ett stabilt ryck!


Energin har fullkomligen sprutat idag. Först gick förmiddagen åt till pappersexercis. Onödiga abonnemang sas upp. Bättre kontroll på mina papper. Och under eftermiddagen ett superträningspass på gymet   . Nu har jag gått från att vara en fet gris till en svettig, röd, fet gris. Hoppas att min positiva anda nu gör att jag kan sluta med kortisonet så jag slipper se ut som en ekorre som samlat alldeles för många nötter i kinderna. För trots idog träning kommer inte svullnaden ge med sig förrän jag slutat med kortison.


Min dag har varit s.a.s Amigofri, gamla päronet gick en bautarunda med honom istället. Men imorron blir det en powerwalk med inlånat bagenbelt så får vi se hur det går.


Det blev en fika hos Maria och Micke innan kosan styrde hemåt. Nu blir det en tuff arbetsvecka innan det är helg och då ska förhoppningsvis det bli hel sökdag med Amigo, man kan säga att det känns som jag är på G!!



10-4

Ovido - Quiz & Flashcards