Alla inlägg under september 2010

Av Marie Bergström - 10 september 2010 21:38

... fast med lite mer stress. Amigo har varit och tagit sina stygn, detta gick bra. Med en titt i ett kli-igt öra kunde vi konstatera att där fanns en inflammation. Detta är inte ovanligt för Amigo utan allergi-relaterat. Förståndig veterinär skrev ut örondroppar att plocka ut ett par gånger, och detta tackar man för. Jag känner ju min hund och vilka kroniska problem som finns, men i vanliga fall ger ju inte veterinären med sig utan vill ju att man ska komma dit och visa upp det förbenade örat.

Vidare blev det inhandling av dvd-skivor för att lägga ner foto på. Inte helt okomplicerat viade det sig ... visste inte vilken sort så jag tog R minus... big misstake!!!.. det skulle tydligen vara R plus. Det blev att dra intill stan igen för att köpa en packe, byta kunde jag inte eftersom jag så klart rivit upp den andra.


Idag har denna killen varit väldigt givmild med sina "bissingar"...  


snål som han varit är detta skörden på fyra dagar...


kul minne eftersom jag har ganska många sparade från både Tino och Amigo  .


10-4  

Av Marie Bergström - 8 september 2010 21:55

Nu känns det äntligen som jag är på G. Efter fint lydnadspass igår så blev det spår idag. Som det blåste!! Inget vidare väder att vara ute i egentligen men uppehållsväder iaf. Stämde träff med Marina och det blev stubbspår. Första spåret var gles stubb och eftersom det var ett bra tag sen vi spårade så blev det tätt med näring. Citro är ju väldigt noga och "rädd" om sina korvbitar så det gick väldigt lugnt tillväga. Andra spåret var med lite mer inslag av gräs i stubben. Ökade längden mellan näringsbitarna och fick mer flyt och mer fart. Väldigt nöjd med båda spåren!!!


Citro är redan på väg i spåret innan linan är fixad!! Spårtokig? JAPP


Gräsklyvaren Citro! Mycket låg fin nos!!!


Min Matte och Já   

   


over and out     

Av Marie Bergström - 7 september 2010 20:20

Japp, i denna blåsiga tisdagskväll blev det träning. Träffade Marina, Jessica och Magnus på klubben. Nu gäller det att sätta in alla klutar och träna i mycket störning med Citro... och störning blev det. Agilitygruppen hade träning och vi andra hade alla hundar ute samtidigt. Åhh, vilken hund jag fått. Man kan säga att han följde mig som en hundvalp. Han var lös hela passet och vi körde mycket följsamhet, sitt och ligg, kontaktövningar. Enda gången han försökte fräsa iväg var när Marina kastade en apportbock till Woffe, men då blev det NEJ och han vände genast och kom tillbaka med en gång. Ja, jag känner mig helt lyrisk för en så förig hund har jag aldrig haft!!! Amigo är inte förig ett dugg och kan inte hålla koncentrationen. Men än är han inte lagd på hyllan utan det blir bruksarbete och rallylydnad även fortsättningsvis. På fredag är det stygntagning för hans del och sen hoppas jag på att få komma igång även med honom.


Där är han ju - snygge Citro :)

 

10-4

Av Marie Bergström - 3 september 2010 18:55

Så kan två dagar summeras. Igår var jag i Tygelsjö och fick bytat morfinplåster på Amigo. Stressigt värre blev det då jag slutade jobba fyra och kliniken stängde fem och vidare värre var det valpträning i Trelle klockan sex. Lastade båda hundarna och for iväg i halvrally fart. Allt gick bra till vi kom till valpträningen. Citro gick helt lysande även denna gången. Bra kontakt, fina sitt och ligg, och stanna kvar övningar. Fick plötsligt en kymig känsla som sa mig att jag borde gå till bilen.... och ja jamen... Amigo hade lyckats förstöra tratten och var på G med en egen form av sårrengöring. Full fart till Gylle för införskaffande av ny tratt - tur att där var kvällsöppet. Hoppas nu inget är förstört bara.


Imorse vaknade jag med världens jäkla förkylning, tur i oturen att jag är ledig i tre dagar. En ny sjukskrivning är inte riktigt aktuell, den förra kostade mig tre tusen och det är jag inte intresserad av att få resumé på.   


over and out

Av Marie Bergström - 1 september 2010 21:38

Känns så tungt att se Amigo så ledsen. Även om operation var högst nödvändig och om ett par veckor är det mesta glömt, så är det här och nu som gäller. Lilla Citro förstår verkligen inte att det inte går att härja med Amigo med tratt och allt. Oroar mig oxå över att morfinplåstret ska av imorron och tänk om han får jätteont i helgen?? Stackars min fina fina Amigo.


Mycket att tänka på nu   ...


10-4

Ovido - Quiz & Flashcards