Alla inlägg under oktober 2010

Av Marie Bergström - 11 oktober 2010 20:57

Det här med ha "is i magen" finns ju inte i min värld. Hela helgen har jag våndats över Citros hälta och i min enormt stora livliga fantasi har han haft både det ena och det andra syndromet. Alltså blev det till att fara till veterinären idag, min "kalkylering" sa min att åka direkt till veterinärerna i Tygelsjö... ifall ifall det sedermera skulle krävas en operation...


Väl där uttryckte jag mina farhågor och allt jag läst på nätet. Då var det som veterinär sa: " det här jäkla google är inte bra". Vid undersökningen började hon med att trycka och känna på ett bakben (han haltar på höger fram) och då skrek han till, vidare gjorde hon samma på vänster fram och han reagerade likadant. Bra sa hon, då tror jag att vi kan enas om att det är panosteit (jag fullkomligen älskar dessa latinska uttryck som den undersköterska jag är). För säkerthets skull så röntgade vi och plåtarna påvisade att det var just inflammation i benmärgen.


Nu ska Citro få Rimadyl ett bra tag fram över och lagom med motion och aktivering. Det blir nog rätt mycket spår för han börjar bli riktigt "varm på taket" efter 5 dagars vila.


Ikväll blev det Amigo som fick följa med ut på ett träningpass. Blandad kompott med lydnad och agility, han var överlycklig och det kan jag förstå   . En hel kväll med matte utan "vappen", hurra!!


10-4

Av Marie Bergström - 8 oktober 2010 09:59

Så blir det till att byta skivor och bromsar bak på bilen, fan oxå, bytte fram för några månader sedan. Dyrgrip!!!


Något annat som oxå är en dyrgrip är ju Citro. Den stackaren har blivit halt. Märkte det efter träningen i onsdags. Nu blir det vila för honom. Detta är ju något som han inte vill, han sprudlar av livslust. Jag tillhör kategorin djurägare som oroar och hetsar upp mig till max för minsta lilla fel som dyker upp. Hältor bland både mina hästar och hundar jag haft genom åren har jag varit förskonad för, så visst känns det oroligt. Nu blir det vila först och främst över helgen och sedan får vi se om det bättrar sig annars blir det att åka iväg   .

Av Marie Bergström - 6 oktober 2010 21:02

Ja jag får börja med bilen. Skulle egentligen dragit till Landskrona imorron för träning med hundarna, men icke... bromsarna låter inte speciellt bra och ger mig inte ut med två hundar i bilen på något äventyr om något skulle hända. Fan oxå!! Hade sett framemot detta träningspass och träffa Monna och Akita (Amigos syrra).


Ikväll träffade jag först Marina och vi körde spår. Citro fick två stycken och gick skitbra!! Det blåste starkt vind och ändå låg han i kärnan. Nu gäller det att avancera, dels i spårlängd och dels i att lägga in "stopp" i form av näring i dosor. Näringen i spåret är ökad sedan tidigare. Kommer i nuläget inte att lägga in kamp i spåret eller i slutet. Citro är så driven och beslutsam att jag inte vill öka farten utan behålla den lugna fokusering han faktiskt har. Att gasa honom med kamp vore bara dumt. Nu börjar det även bli dax för hårda spår!


Vidare drog vi till klubben och var ett helt litet gäng som samlades där, kul!! Fortsatte jobba med kamp i bollen för att få honom att leka med mig och inte äga bollen själv. Ser faktiskt mycket bättre ut. Störningsträning och hel portion passivitetsträning. Härliga coola Citro tycker även att ett par gånger under träningen ska vi ha "gosestund". Vad som än händer runt omkring oss kan vi kosta på oss att lägga oss i gräset och mysa (Citro då gärna med magen i vädret). För mig är detta ett extra plus att han verkligen kan koppla av i miljö. Som sagt ett himla trevligt träningspass    med mitt   !!

Av Marie Bergström - 5 oktober 2010 21:20

Stämde träff med Camilla och Jessica på klubben för lite träning. Kunde konstatera att Citro verkligen anamat det här med ligg. Allt i Citros världen är numera... just ligg. Allt ifrån att sitta kvar, till kontakt vid sidan eller ögonkontakt. Hoppas jag belönar lika bra vid alla nya moment så ska väl det gå ganska fort att klara sig över appellen... .



Av Marie Bergström - 3 oktober 2010 19:34

Denna mycket blåsiga helg har erbjudit kalas och träning. På lördagen kom Micke, Maria och Dust på besök. Vi firade gamla päronet och Micke som båda hade födelsedag i veckan. I år var det smörgåstårta på menyn, ack så gott! Amigo och Dust fick en långis ihop och det märktes att detta hade han saknat. Under eftermiddagen idag tog Citro och jag ett träningspass på klubben ihop med Camilla och Veronica. Citro tyckte att det var väldigt spännande med nya träningspolare, en golden Pepsi och bordercollie Chili. Det blev mycket störningsträning samt så tycker Citro att alla kommando nuförtiden är LIGG. Det stora giddret är fortfarande att Citro vill behålla leksakerna för sig själv. Tycker inte att det behövs och bytas med annan leksak, hmmmm.


over and out

Ovido - Quiz & Flashcards