Alla inlägg under april 2010

Av Marie Bergström - 12 april 2010 20:50

Var uppe som en sol halv sex imorse och vid kvart i sju styrdes kosan mot Bjärred. Vi skulle träffa Amigos syrra Akita för lite träning. Medans vi var iväg blev min bil servad. Vi körde till strandängarna där träffade vi Monnas träningskompis Bengt och lade spår. Monna skulle träningsgå ett elit skydd spår som hon ska lägga på söndag när Landskrona ska ha tävlingar, detta fick Amigo ta. Vad ska jag säga... det var jävligt mycket spring i benen. Men vi tog oss runt med en apportförlust, det var en naturpinne och såna kan man ju tydligen inte plocka upp. Kredit ska ha ha min gosse, för sluta jobba - det gör han inte. Vidare drog vi upp till Jyckebo för uppletande. Lite samma fenomen - mycket spring - men visst fick han föremålen med sig, båda resorna, duktig pojke!!! Generellt bland hundarna så var Bengts gamla "kallingar" superba i uppletande rutan, dogsen älskade dom!!


Strax efter middag rattade jag hemåt i min nyservade bil. Gick så på räls - eller rättare sagt sina sommarsulor. I love min Passat, go och köra. Den fick en städning när jag kom hem, det var den värd efter en hel vinter.


Vid tre ringde en mycket snorkig doktor - meeeen - jag fick väl sträckt till honom så till slutresultatet blev det bra. Jag får utskrivet tabletter till ryggen som passar de andra medicinerna. Ny kontakt i början av maj.


Vid fem var jag iväg och Amigo fick massage. Jag tror han gillade det. Han låg fint och stilla den mesta tiden och dom som känner Amigo skulle nog inte tro det. Ny massagetid till helgen. Ojj vad mycket som blev gjort idag - känner mig riktigt nöjd.


Amigo på spåret

  


Se där, Bengts omåttligt populära "kallingar" ;)


Här kommer syrran med samma poppisa "kallingar"

 Och så var det Onja och tro det eller ej - med Husses "kallingar"


over and out        

Av Marie Bergström - 10 april 2010 21:16

Som vanligt när det är jobbhelg händer inget roligt, men jag tog en sväng till kusinen och det är ju alltid trevligt. Volontär som jag är tog jag en parkpromenad med hennes senaste goldenvalp - måste ju öva. Det är ju fem år sen sist och vem vet inom det närmaste halvåret rasslar det kanske till... med en valp.


Imorgon är det mastodonttur sju till tjugotvå (med lediga timmar mitt på dagen) sen blir det full rulle nästa vecka med både det ena och det andra. Förhoppningsvis har jag ett gott samtal med läkaren så jag kan reda ut härvan med ont, ont , ont i ryggen och de andr tokmedicineringarna.


I helgen blir det "nada" hundträning - stackars "migos" :(


10-4

Av Marie Bergström - 8 april 2010 19:29

Nu är jag så trööött. Och det på alla sätt och vis. Kunde väl få lov att ha det bra och känna mig frisk - men ack nej.    Ryggen värker så den håller på att explodera, det känns som hela bröstkorgen är inflammerad. Och stackars magen håller på att brinna upp. Försökte sätta mig själv på en kur Naproxen men fick reda på att det kan utlösa ett nytt skov av UC. Dosökningen på cellgiftstabletten ligger antagligen till grund för min svidande mage. Måste ha ny tid till läkaren för att diskutera detta, jag går snart under av att ha det så här. Aldrig får man vara glad.


Igår var Marina och jag ute och spårade och Amigo gjorde ett bra spår, helt klart nöjd. Fixade virrvarr bra. Blev trött mot slutet så nu gäller det att få upp spårkonditionen.


over and out

Av Marie Bergström - 3 april 2010 22:22

Det blev en härlig påskafton med start vid lunch, Maria och Micke kom, det blev hemma inlagd sill i tre sorter med stekt potatis. På trädäcket en uppblåst madrass för lite middagsvila i solen. Kaffe med våfflor. Långpromis med vovvarna. Och vidare på kvällen rostas med hasselbackspotatis, rödvinsås och vitlöksröra. Nu är man "mätt och trätt" och behöver inte undra över extrakilona. Dagen har oxå bjudit på pusskalas i parti och minut - från Amigo och Dust sida.


Påskpuss


Tandvård


10-4     

Av Marie Bergström - 2 april 2010 19:23

Långfredagen blev ju inte speciellt lång, även om jag jobbade till tre. Nu har jag två dagars ledigt och härligt ska det bli. Maria , Micke och Dust kom på besök och det fick ju plåtas i vår vädret.


Två finfina gossar i vårsolen


Den är min... nej den är MIN!!!


Sa väl att den var min...


Men vi är ändå de bästa vänner! Mormor/Farmor i bakrunden.


Imorgon påskafton träffas bästisarna igen...


over and out           

Av Marie Bergström - 1 april 2010 18:50

Så kan man säga innan den riktiga värmen kommer. Åkte ut till klubben efter jobb och körde ett pass med Amigo. Det blev mycket lek, agility och lite lydnad ovanpå det. Kände att jag verkligen ville göra träningen anspråkslös och inte så välplanerad. Detta funkade väldigt bra.


 Slalomen gick väldigt bra, särskilt eftersom vi inte tränat det mer än ett par gånger innan. Han har verkligen fattat galoppen till vad som genererar i belöning. Det där med att hoppa och lägga bollen på marken som belöning, vad ska jag säga - är hindert tillräckligt högt, ja då kan man ju alltid springa under!! Smart Gosse, not! Nåja det är ju bara på kul.


 I lydnaden råkade jag trampa min älskling på högertassen - fy matte - men å andra sidan fick jag en väldigt uppmärksam hund, särskilt i vänstersvängarna. Men med tanke på hans oförmåga av bestående negativa minnesbilder, så är detta fenomen säkert bortblåst till nästa träningspass. Provade en liten förberedande grej inför framåtsändandet och mja... med tanke på att jag aldrig gjort det för, så gick det säkert bra. Får snacka mer med Marina om detta. Även om vi inte ska tävla så måste jag ju veta hur jag ska bära mig åt till nästa hund kommer.


På kvällen "sulade" jag in ett par grillade korvar i trädgården, definitivt är våren här! Härligt!!!


10-4

Ovido - Quiz & Flashcards