Alla inlägg den 1 april 2010

Av Marie Bergström - 1 april 2010 18:50

Så kan man säga innan den riktiga värmen kommer. Åkte ut till klubben efter jobb och körde ett pass med Amigo. Det blev mycket lek, agility och lite lydnad ovanpå det. Kände att jag verkligen ville göra träningen anspråkslös och inte så välplanerad. Detta funkade väldigt bra.


 Slalomen gick väldigt bra, särskilt eftersom vi inte tränat det mer än ett par gånger innan. Han har verkligen fattat galoppen till vad som genererar i belöning. Det där med att hoppa och lägga bollen på marken som belöning, vad ska jag säga - är hindert tillräckligt högt, ja då kan man ju alltid springa under!! Smart Gosse, not! Nåja det är ju bara på kul.


 I lydnaden råkade jag trampa min älskling på högertassen - fy matte - men å andra sidan fick jag en väldigt uppmärksam hund, särskilt i vänstersvängarna. Men med tanke på hans oförmåga av bestående negativa minnesbilder, så är detta fenomen säkert bortblåst till nästa träningspass. Provade en liten förberedande grej inför framåtsändandet och mja... med tanke på att jag aldrig gjort det för, så gick det säkert bra. Får snacka mer med Marina om detta. Även om vi inte ska tävla så måste jag ju veta hur jag ska bära mig åt till nästa hund kommer.


På kvällen "sulade" jag in ett par grillade korvar i trädgården, definitivt är våren här! Härligt!!!


10-4

Ovido - Quiz & Flashcards