Alla inlägg under oktober 2009

Av Marie Bergström - 17 oktober 2009 21:18

Idag har Maria, Micke, Alexander och Dust varit på besök. Det behövdes lite hjälp med iordningsättandet av grejer pga av uppfräschningen. Jättetack till Maria - en sån klippa den tösen är. Idag har Tino fått en bästa kompis i Marias Dust. Detta tyckte han var toppen, det märktes. Amigo kände mer att han var tvungen att uppräthålla någon form av ordning, men gick ju inte då bra, ingen av de andra killarna tog någon större notis om detta.


Har fått en massa gjort idag - varit på "sopan", diskat porslin, rejält rastat hundarna, fått upp det som skulle sitta på väggarna i sovrummet och tillsammans med goda vänner ätit en god middag. Kunde inte varit en bättre dag.


over and out

Av Marie Bergström - 16 oktober 2009 22:56

Efter flera dagar är nu mitt sovrum "pimpat". Nya stilen är i vitt, med detaljer i en färg som kallas "black heart" och parkettgolv. Fy sjutton va fint det blev. Tur att det finns händiga karlar som kan fixa. Dessvärre gillar gamla hunden inte detta, han anser sig hemlös och vill inte sova hos mig. Unga hunden däremot gillar skarpt förändringar, bara han får vara hos "mamma".


Pga revbenskadan har det inte blivit någon träning alls, vare sig för mig eller hunden. Nästa vecka får bli startskottet inför hösten. Ja just det, fick ju sprutan mot "grisasjukan" oxå - inga kända biverkningar, tackochlov. Nattinatti.


10-4

Av Marie Bergström - 11 oktober 2009 20:51

"Casa Bergström" har fått en tjuv i huset! Jo det är sant... och den heter Tino. Hade tinat 3 kyckling fileer som jag strimmlat för att göra en gryta till lunch. Med ryggen åt bordet i väntan på att oljan i pannan skulle bli varmt nog... då slog brottslingen till. Jag vände mig om och såg en tjock, nöjd schäfer slafsa i sig ungefär två tredje delar av kycklingen. Skadan var ju redan skedd och jag var tvungen att snabbtina ytterligare två fileer i mikron. Det blev ju inte riktigt samma sak med tanke på att riset nästan var färdigt men det blev lunch till slut. Detta är inte första gången men tydligen lär man aldrig sig. Både  råa köttbullar och ett kilo falukorv har ju slunkit ner i denna strupe.


Micke och Maria tittade in på kvällen och då fixades genast en tacoafton. Imorgon är det återbesök hos doktorn och förhoppningsvis är alla värde bra.


over and out

Av Marie Bergström - 9 oktober 2009 23:23

Mitt i alltihop känns det rätt bra ändå. Precis hemkommen från en väldigt god middag hos Maria & Micke. Trots den förbannade smärtan i bröstet kan jag ändå le åt en massa "tradiga" saker. Det är alltid kul att komma hem till M&M, får en avslappnad känsla. Må jag nu bli bättre så jag kan komma igång med träningen... med ett ansikte som en fotboll, ja då vill man ju bara knäppa med fingrarna och få bort skiten. A long kiss goodnight..


10-4


Av Marie Bergström - 8 oktober 2009 19:16

Enda sedan jag föll huvudstupa framåt i lördags och slog mig har jag haft jäkligt ont i bröstkorgen. Jag har jobbat tre dagar men idag var det stopp. Hela natten låg jag som en sköldpadda på rygg och kunde knappt ta mig upp. Så idag fick det bli ett besök hos doktorn. Röntgen visade inget revbensbrott så läkaren trodde att det rörde sig om en spricka och det gör väl så ont kan jag säga. Nu blir det till att vila i 14 dagar med värktabletter. Det är bara det att jag börjar bli förbannat trött på att allt skit händer mig. Precis när jag hämtat mig från den ena sjukskriviningen är det på nästa, och jag som aldrig är sjuk annars. De sjukdagar jag haft på de senaste 12 åren kan jag räkna på mina 10 fingrar. Jag har aldrig ätit medicin och nu tar jag 8 st om dagen. Mitt upp i allt är jag så klart glad över att det inte är värre sjukdomar att dras med, det finns ju dom som har det betydligt värre. Men ialla fall, nu är det min smärta och jag som är trött... så nu var det slutgnällt för denna gången. Trist är det att det inte blir någon gymträningen och inte något vidare hundträningen heller, ialla fall inte på ett tag.


over and out

Av Marie Bergström - 4 oktober 2009 17:07

Gårdagens vädergudar inbjöd för tv-mys både för mig och vovvarna och vi låg utslagna i sängen. Dagens gudar var något bättre men drog en farlig massa blåst med sig. Amigo och jag har gjort kursstartsdebut i rallylydnad. Här fick man minsann tänka till. Man blir ju lite lätt bekväm när det står en tävlingsledare som kommenderar. I r-lydnaden ska man läsa skyltarna själv, komma ihåg vad de betyder samt helst kunna skilja på höger och vänster. Det måste man i vanliga lydnaden oxå men här ska man komma ihåg - va fan stod det egentligen på skylten, samtidigt som det gäller att ta ett snabbt beslut för vad som är höger och vänster. Det finns heller inga långa transportsträckor utan det hinner hända en massa på kort tid.


Amigo ägnade första delen av passet till att sondera terrängen, spattig som han är, men när han lugnat ner sig gick han riktigt bra. Till sist körde vi 6 skyltar i en bana och "matte" kunde åka hem nöjd. Nu måste jag komma på lite alternativa kommando för vissa moment. En del moment liknar den tradionella lydnaden med inslag av nya variationer så det kan bli knepigt att använda gamla kommando. Vill ju inte förvirra till Amigos hjärna i onödan.


Har även en misstanke om en spricka i ett revben på mig själv. Jag kan nämligen konststycket att helt plötsligt ramla på tillsynes plan mark, detta gjorde jag igår och det gör bara ondare och ondare. Fy fan!!!


over and out

Av Marie Bergström - 2 oktober 2009 23:34

Inledningen av min långledighet har varit helt i smak. Dagen började kl sex med rastning av hundar. Snabbt in till LAB i stan för provtagning, sedan vidare till gymet. Idag körde jag både styrka och kondition. Svettig som en gris har lyfts till ytterligare en nivå.


Ridningen  kryddades av en överraskning idag. Vi träffade en sk. minigris( vikten vågar jag inte ens gissa) på lösdrift. Mannes hjärtslag kändes rakt igenom skänklarna, och hårt var det. Vi (Manne) upptäckte objektet på flera hundra meters avstånd men "det" märkte inte oss förrän vi var tio meter ifrån. Mötet blev kort men intensivt. Manne blåste ifrån sig och det gjorde faktiskt grisen oxå. Trots att väderleksrappoten inte var så lovande hade vi sol hel tiden, helt underbar ridtur!


Eftermiddagen var ämnad åt träning med Amigo, och det blev det delvis. Den lilla knuta som han haft på ryggen  sprack. Det var både var och fettceller. Nu har han ett stort hål på ryggen så det gäller att att hålla det öppet. Det blev ett mindre lydnadspass där vi tränade på det finlir som vi behöver. Vi tränade lugna ligg och framförgående samt positionsträning. Jag är hel nöjd.


På kvällen kom Micke, Maria och Alexander och hälsade på och vi hade fredagsmys. Imorgon  är en annan dag och nya krafter ska hämtas! Ånyo en helträningsdag är lagd till sidan och jag är helnöjd.


10-4

Ovido - Quiz & Flashcards