Alla inlägg den 16 juni 2011

Av Marie Bergström - 16 juni 2011 20:02

Det känns inte som det händer väldigt mycket i träningen, men så klart gör det ju det. Det är bara att framstegen tassar sig fram så de inte riktigt märks tror jag. Något som märks är att bakdelen fortsätter att bli bättre. Trängningarna i ff kommer att ta tid och frågan är om de helt kan jobbas bort. Även om dessa ger avdrag så tror jag att ljudandet kommer kosta mer poäng bortfall och därför jobbar jag stenhårt på detta. Känner mig väldigt nöjd att det är så få pip som kommer per träningspass. Känner även att jag kan lägga lite mer press utan att det generarar i frustration. Jag hade även ett utvecklingssamtal med Citro just angående detta med frustration. Vid ljud blir det "bryt", vid detta kommando har han gått upp i topp-spinn och likt en känguru vansinnes hoppat på mig. Efter vårt "samtal" har jag kört två pass utan detta fenomen. Mycket nöjd!!! Försöker vara så tydlig jag bara kan för att inte han ska få en chans att "göra fel" och genom detta blir det en mer hamonisk lugn träning. Fokus förtillfället ligger på plats, ställande och sitta kvar i diverse situationer..förutom ff förstås ;) Egentligen skulle jag vilja träna lydnad flera timmar om dagen för så jäkla rolig är han att träna med!!! Men...bäst att ta det lugnt, han är ju inte mer än 14 mån och åter igen - ska inte ha brått!


Igår var jag  och kollade in när Maria och Baccus knep sitt LP 1 i Svalöv med 176,5p detta tåler ett jättegrattis förstås!! Även Jasper (Chilis) bror fick sitt LP 1 på 190,5p!!! Inte många fel där inte, jättegrattis även där!!


Vad som förbryllade mig var ett ekipage där hunden totalt gav matte fingret, snusade, gick ur hand, kissade på planen och var utanför planen och ställde till det....och domaren bröt inte!! Om inget annat så för hundens skull kunde väl domaren gjort detta när inte förararen begrep bättre. Ekipaget "höll" hov i ca 15 minuter och det kändes som klassen aldrig skulle ta slut :( Det var fan en tävling, inget träningspass!


Nåväl nu nalkas jobbhelg så det får bli träning på kvällen, men väderoraklet spår regn, regn, regn...huuu.

Ovido - Quiz & Flashcards